Over Karin de Ruiter

Ik heb lange tijd met veel plezier en passie in het onderwijs gewerkt. Nadat ik vele jaren voor de klas heb gestaan en werkzaam ben geweest als locatieleider, ben ik intern begeleider geworden. Bij laatst genoemde functie bestond mijn taak zowel uit het begeleiden en coachen van volwassenen en kindere, als het aansturen van het onderwijsteam op het gebied van de leerling- en kwaliteitszorg. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het uitvoeren en organiseren van begeleiding voor kinderen, waarbij het leren niet vanzelf ging en kinderen die kampten met gedragsproblemen.


Ik heb verschillende management en leiderschapstrainingen gevolgd en de studie voor intern begeleider/remedial teacher gedaan. Tijdens deze studie kwam ik voor het eerst in aanraking met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en NLP liet mij niet meer los. Daarom besloot ik de Practitioner opleiding NLP te gaan doen en vervolgens heb ik de opleidingen Master Practitioner NLP, de beroepsopleiding Post Master NLP en Systemisch Coachen en Counselen en de SHO Registeropleiding Psychosociale basiskennis gevolgd.
In mijn omgeving ken ik veel mensen die een groot verlies hebben geleden en ook zelf heb ik verlies ervaren. Omdat ik graag beter wilde begrijpen wat rouw en verlies voor mensen betekent en welke impact het op hun welzijn en leven heeft, ben ik me hierin gaan verdiepen en heb ik de opleiding Rouw en Verlies Coach gevolgd.

De opleidingen hebben mij op persoonlijk vlak veel gebracht. Ik sta met meer plezier en kracht in mijn leven, weet hoe ik mijzelf kan motiveren en hoe ik mijn doelen kan bereiken. Ik ben er van overtuigd dat ieder mens de kwaliteiten, kracht en hulpbronnen in zich heeft om zelf veranderingen in gang te zetten, op een positievere manier in het leven te gaan staan en persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Omdat ik iedereen een prettiger en relaxter leven gun, ben ik in 2013 met mijn praktijk EchtZijn gestart. Vanaf die tijd heb ik veel volwassenen in mijn praktijk mogen ontmoeten.
Om mijzelf scherp te houden en constant hoge kwaliteit te leveren, volg ik jaarlijks verschillende nascholingscursussen. Ik wilde mijn ervaring en vakinhoudelijke kennis op het gebied van het werken met kinderen ook graag inzetten om kinderen te coachen. Ik besloot om me ook op dit terrein te specialiseren en volgde de beroepsopleiding voor SEO Kindercoach.
 

Sindsdien kunnen in mijn praktijk zowel volwassenen, jongeren als kinderen terecht voor persoonlijke en individuele coaching. Het is voor mij elke keer een wonder om te zien hoe mensen tot bloei komen en de regie over hun leven weer in eigen hand nemen. 

Daarnaast kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd ook in mijn praktijk terecht, voor remedial teaching op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, spelling, taal, woordenschat en schrijven.Missie: 

Niet één levensweg is hetzelfde. Je hebt je eigen weg te gaan en je zal daarbij hobbels en kuilen tegenkomen. En vaak draag je ook nog een rugzak met ballast met je mee. Ook ik heb dat ondervonden. 

Als coach reis ik graag een stukje met je mee. Ik bied je een luisterend oor, een helpende hand, of een duwtje in je rug. Ik help je om nieuwe wegen te ontdekken, ballast kwijt te raken en tot nieuwe inzichten te komen, die je levensweg zullen verlichten. 

Ik breng je terug bij jouw unieke zelf, naar wie jij bedoeld bent te zijn. Zodat je vanuit authenticiteit je levensweg kunt vervolgen, je reisdoel voor ogen kunt houden en kunt vertrouwen op je innerlijke kompas. Hiervoor zet ik talenten in die mij als coach uniek maken, zoals vriendelijkheid, mildheid, (levens)wijsheid, eerlijkheid, betrouwbaarheid, geduld en humor.


Karin de Ruiter EchtZijn Zoetermeer